2004-07-24

Політика -- коли весело...

Я плакалЪ. Демагог и политическая проститутка Корчинский зарегистрирован кандидатом в Президенты. Только что прочитал его предвыборную программу. Сабж -- оттуда. Весь текст искать здесь: http://www.kandydat.com.ua/kandydat/batko/programma.htm
Приведу только небольшой фрагмент. Цирк бесплатный:
"...
Мої опоненти належать до бюрократичної верхівки. Вони гадають, що якщо вони займаються політикою, то всі мухи навкруги мають здохнути з нудоти. А насправді політика – це коли весело. Політика займає місце між літературою і музикою. Це мистецтво тим більше прекрасне, чим більш небезпечне. Наполеонівські походи були симфонією, дипломатія Бісмарка - романом. Ви гадаєте я балотуюся? Я граю на сопілці.

2. Визиск небес. Промислове виробництво містики.

Ситуація в країні може поліпшитися двома шляхами. Або ми всі як один починаємо наполегливо й самовіддано працювати на благо Вітчизни, або з неба спускаються янголи і без нашої участі нам усе тут влаштовують якнайкраще. Позаяк – я раціоналіст і не вірю в чудеса, то буду чекати янголів.

Янголи (і біси) присутні у наших справах (і в нашій історії) значно більшою мірою, ніж здається.

Ми мешкаємо на містичній території. В назві „Україна” приховано натяк на те, що це прикордоння. Між світом живих і світом духів.

Нам тут все трактують політологи. Соціологи здійснюють соціологічні дослідження. І чим більше трактують, чим більше досліджують – тим більше каламуті. Все могли б пояснити циганки та бабки-ворожки. Та в них не те питають.

Історики теж не потрібні. Вони своїми схемами ґвалтують нашу національну бісівщину. Подивіться на українську минувшину неупередженим оком. Події без причин, без закінчень, уривки, очманілі персонажі, з очима, повернутими в себе, упирі і святі.

Наша справжня історія – астральна. Вона вся по той бік. Її мав би писати не Плутарх, а св. Іоанн.

Це вам не Фінляндія, - це Україна. Вся наша політика чистої води гоголівщина, отже поезія. В наших річках може не стати риби, а русалки в них будуть завжди.

Нам не вдаються раціональні вчинки. То і не треба! Як не варто, наприклад, кочівникам картати себе за неуспіхи у рільництві. Їм треба вдосконалюватися в обході лівого флангу супротивника, щоб мати те саме, що й землероби, тільки вдвічі швидше.

Ми маємо експортувати не металопрокат, а містику.
..."
Цирк приехал.

P.S. Я _не_ призываю голосовать за этого клоуна. Я призываю _не_ голосовать за него.

1 Comments:

Blogger Andy Antonov said...

Ага. И чем дальше, тем будет веселее. Хотя, конечно, других _клоунов_ вряд ли дождёмся.

26.07.2004, 01:44  

Отправить комментарий

<< Home